You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Calzone cu trei feluri de branza

Calzone cu trei feluri de branza
30 min
Timp de gatire
40 min
Timp de pregatire
4
Portii
    Ingrediente:
    Pentru aluat
    200 ml apa calduta
    1/2 lingurita rasa zahar tos
    1 1/2 lingurita rasa drojdie uscata
    350 g faina de grau dur
    1/2 lingurita rasa de sare
    15 g unt

    Pentru umplutura
    1 lingura ulei de masline
    1 ceapa, curatata si tocata
    1 ardei rosu mic, fara seminte si tocat
    1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
    1 lingura busuioc proaspat tocat sau 1 lingurita rasa busuioc uscat
    350 g buchetele de broccoli tocate
    2 linguri vin alb sec sau apa
    250 g branza ricotta
    125 g branza mozzarella rasa
    50 g panmezan ras
    1 ou batut
    Piper negru proaspat macinat
    Rondele de ardei rosu si fire de
    maghiran proaspat, pentru ornat
    Mod de preparare:

    Calzone - o pizza umpluta si impaturita - este o specialitate din Napoli, in sudul Italiei. Puteti sa faceti singuri aluatul sau, daca preferati, puteti utiliza aluat de calzone  sau un amestec de aluat pentru pizza gata preparat. 

    Pasul 1 : Se face aluatul  ,   in timp ce creste se incinge uleiul intr-o cratita si se moaie ceapa, ardeiul si usturoiul. Se adauga broccoli si vinul sau apa, apoi se acopera si se fierb 5 minute.


    Se ia cratita de pe foc si se adauga branza ricotta, mozzarella, jumatate din parmezan, oul batut si putin piper. Se acopera si se lasa deoparte. 

    Pasul 2: Se incalzeste in prealabil cuptorul la 200°C . Se framanta 5 minute aluatul crescut, apoi se imparte in 4. Se intinde fiecare bucata pe o  suprafata presarata eu faina, astfel incat sa formeze un oval de 20cm x 15 cm. Se pune un sfert din umplutura in centrul fiecarui oval, lasand un spatiu de 2,5cm la fiecare capat. Se umezese putin marginile cu apa rece, apoi se irnpatureste aluatul pe lungime, astfel incat sa cuprinda umplutura. Se lipese marginile, apoi se pun calzonele pe o tava de copt presarata cu faina. 

    Pasul 3: Se ung cu putina apa rece si se presara cu restul de parmezan. Se coc in centrul cuptorului 15-20 de minute, pana sunt bine crescute. Se orneaza eu ardei rosu si cu rnaghiran si se servesc cu salata. 

    o portie de calzone eu trei feluri de branza contine: 
    Calorii 658 Proteine 34 g 
    Total grasimi 27 g (grasimi saturate 14 g) 
    Carbohidrati 72 g (zahar adaugat 1,3 g) 
    Fibre 4,1 g Sodiu 450 mg 
     

Alte retete culinare