You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Covrigi nemtesti Bavarezi

Covrigi nemtesti Bavarezi
40 min
Timp de gatire
30 min
Timp de pregatire
10
Portii
    Ingrediente:
    500 g faina
    30 ml ulei
    250 ml apa
    7 gr drojdie uscata
    1 lingurita zahar
    1 lingurita sare
    ou pentru uns

    1 l apa
    6 lingurite bicarbonat
    2 linguri sare
    susan
    sare grunjoasa
    seminte de floarea soarelui
    Mod de preparare:

    Tuturor ne plac covrigii calzi si aromati, dulci ori sarati, iar de la o portie de covrigii bavarezi nu te poti abtine. Afla cate de usor pot fi preparati. Covrigii bavarezi, aceasta specialitate a nemtilor, serviti la toate festivalurile de bere si gasiti in toate covrigariile din oras.


     

    Mod de preparare Covrigi nemtesti Bavarezi
     Mod de preparare Covrigi nemtesti Bavarezi :


    Cernem faina intr-un vas. Intr-un bol drojdia se amesteca bine cu zaharul si o dizolvam in apa calduta. Acesta maia o turnam peste faina. Incepem sa framantam aluatul si sa adaugam treptat uleiul si sarea. Masa de lucru se unge cu putin ulei si continuam sa framantam pana obtinem un aluat elastic. Aluatul il acoperim si il lasam 30 minute la dospit.

    Aluatul il impartim aluatul in 10 bucati aproximativ egale. Fiecare bucata de aluat il intindem pana cand obtinem un snur lung si subtire. Rasucim capetele si le aducem in partea de sus, presaram usor si obtinem forma de covrig.

    Inainte de coacere, acesti covrigi trebuie inmuati intr-o solutie alcalina (bazica) pe care o vom obtine din apa fiarta si bicarbonat.
    Apa se fierbe impreuna cu bicarbonatul si sarea. Cand clocoteste introducem pe rand cate un covrigi. Cand se ridica deasupra ii scoatem cu multa grija pentru a nu se desface. Covrigii ii asezam tava tapetata cu hartie de copt, ii pungem cu un ou batut cu ptina sare, presaram susan si sare grunjoasa sau diferite seminte.
    Se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade, timp de aproximativ 40 de minute, sau pana se rumenesc frumos.


     

Alte retete culinare