You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Eclere rotunde Choux a la creme

Eclere rotunde Choux a la creme
30 min
Timp de gatire
40 min
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    150 gr faina
    125 ml lapte
    5 oua
    125 ml apa
    100 g unt
    1 praf de sare

    pentru crema:
    50 gr faina
    3 oua
    500 ml lapte
    100 gr zahar
    1 pastaie vanilie
    150 gr frisca lichida optional
    Mod de preparare:

    Eclerele sunt delicioasele prajiturele lunguiete, umplute cu crema de vanilie si ornate cu ciocolate, iar choux a la creme sunt cele rotunde. Indiferent de care forma optati, gustul devin este acelasi.

    Mod de preparare Eclere rotunde Choux a la creme

    Intr-o cratita turnam apa si laptele, praful de sare, untul si amestecam usor pana cand untul se topeste, adaugam faina cernuta si amestecam. 
    Amestecam foarte bine si vom obtine o bila de aluat, continuam sa amestecam foarte bine pana cand se delipeste de pe peretii vasului. Mutam aluatul intr-un mixer si-l mixam pana cand il racim putin, si incepem sa adaugam cate un ou, mixam pana cand se incorporeaza bine, continuam cu celalte oua adaugandu-le pe rand.
    Dupa ce am terminat, mutam aluatul intr-un pos si tapetam o tava cu hartie de copt si formam eclerele.


    Le putem face in forma lunguiata sau rotunde.
    Lasam spatiu intre ele pentru ca vor creste destul de mult.
    Coacem eclerele la foc mare 190gC 10 minute, miscoram focul la 180C si le lasam la copt inca 15-20 minute. Dupa ce s-a surs timpul, deschidem usa cuptorului si intepam eclerele din loc in loc, si le mai lasam in cuptor inca 15 min pana cand devin rumene.

    Crema pentru Eclere rotunde Choux a la creme

    Amestecam ouale cu zaharul, adaugam faina.
    Punem laptele intr-o craticioara, crestam pastaia de vanilie si scoatem semintele, le punem in lapte si punem laptele la fiert. Dupa ce au fiert, oprim focul si adaugam treptat amestecul de oua si amestecam foarte bine cu un tel. Pornim focul si continuam sa amestecam pana cand crema se ingroasa.
    Dupa ce crema s-a racit putin, o acoperim cu o folie de plastic si o lasam sa raceasca la temperatura camerei. Mixam crema si daca dorim ii adaugam treptat 150 ml frisca lichida.

    Montare
    Taiem eclerele si le umplem cu crema folosindu-ne de un pos sau o lingurita.
    Pentru ornare topim ciocolata
     

Alte retete culinare