You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Muraturi asortate taiate marunt

Muraturi asortate taiate marunt
50 min
Timp de gatire
50 min
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    La fiecare kg de legume curatate si feliate pun o lingura de sare
    100 ml otet,
    10-15 gr.zahar,
    boabe de piper,
    foi de dafin
    o aspirina
    1, 5 kg ceapa allba si rosie
    varza, gogonelele, castravetii, ardei capia sau gogosari, morcov in functie de preferinte
    Mod de preparare:

    La fiecare kg de legume curatate si feliate pun o lingura de sare, amestec bine si las 1-2 ore apoi le storc bine in pumni de zeama pe care au lasat-o si pun totul intr-o cratita. La fiecare kg de legume stoarse de lichid, pun 100 ml otet, 10-15 gr.zahar, boabe de piper,foi de dafin si o aspirina. Amestec totul bine si pun cratita pe foc.


    Cand ajunge la stadiul de fierbere amestec cam 5 minute pe foc astfel incat sa treaca toate legumele prin lichidul fierbinte ca sa nu fermenteze. Asez bine si indesat salata in borcane pana se ridica lichidul deasupra, presar ceva boabe de mustar si o bucatica de hrean, pun capacul si le pun in patura sa stea pana a doua zi . Astfel se pastreaza foarte bine si nu fermenteaza. Cantitatile de legume, varza, gogonelele, castravetii, ardei capia sau gogosari, morcov in functie de preferinte asa cum vreti sa predomine, ce va place. Eu am pus 1, 5 kg ceapa allba si rosie la 10 kg legume, este o reteta pe care o fac de cel putin 10 ani si intotdeauna a placut tuturor fiind deosebita la gust datorita faptului ca o tinem putin la foc astfel ca gustul si miresmele se imbina mai bine. Spor la treaba pentru ca e ceva de lucru la aceasta salata! Fara conservanti sau picant fix, doar aspirina!

Alte retete culinare