You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Negresa cu bezea si fulgi de cocos

Negresa cu bezea si fulgi de cocos
30 min
Timp de gatire
40 min
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    300 g faina
    250 g zahar
    galbenusurile a 6 oua
    200 ml lapte
    250 g unt
    1 plic praf de copt
    4 linguri cacao
    o lingura de otet

    Ingrediente bezea:
    6 albusuri de oua
    250 zahar
    zeama de la jumatate de lamaie

    Ingrediente glazura:
    150 g unt moale
    5 linguri zahar
    3 linguri cacao
    3 linguri lapte
    esenta de rom dupa gust

    Nuca de cocos pentru ornat
    Mod de preparare:

    Negresa cu bezea este desertul copilariei, o prajitura pufoasa si aromata destul de apreciata cu o textura care imbina gustul dulce de bezea cu a blatului racoros de cacao.

    Mod de preparare Negresa cu bezea si fulgi de cocos

    Amestecam untul cu galbenusurile si zaharul pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam jumatate din faina cernuta, amestecam si adaugam cate putin din lapte si restul de faina. Stingem praful de copt intr-o lingurita de otet, il adaugam in aluat si la sfarsit cacaoa cernuta.


    Tapetam tava de copt cu hartie de copt si intindem aluatul. Coacem aluatul in cuptorul preincalzit la 180°C .

    Intre timp pregatim bezeaua mixand albusurile spuma tare iar la sfarsit adaugam zaharul si zeama de lamaie continuand mixarea pana cand acesta se topeste. 
    Dupa ce aluatul din cuptor trece de “proba scobitorii” intindem bezeaua pe toata suprafata sa si lasam la copt pana cand bezeaua devine aurie. 

    Glazura pentru Negresa cu bezea si fulgi de cocos

    Topim untul cu zaharul pe foc mic, adaugam cele 3 linguri de cacao si laptele lasand sa mai dea 2-3 clocote, amestecand in continuu. 
    Ornam prajitura cu glazura obtinuta si presaram fulgii de cocos.  

Alte retete culinare