You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Pasta din naut Hummus

Pasta din naut Hummus
10 min
Timp de gatire
10 min
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    200 de grame de naut la conserva
    zeama de la o lamaie stoarsa
    2 catei de usturoi
    1 lingurita de chimion macinat
    sare
    100 ml de tahini (pasta de susan)
    2 linguri de ulei de masline
    1 lingurita de paprika
    Mod de preparare:

    Pasta din naut, Hummus-ul este un preparat libanez format din naut, pasta de tahini, ulei de masline, usturoi si zeama de lamaie. Cel mai bun humus se face cu tahini sau pasta de susan.   

    Mod de preparare Pasta din naut Hummus

    Incepem cu conserva de naut si scurgem lichidul din care vom pastra cateva linguri pentru a dilua humusul.

    Punem nautul in blender, adaugam tahini, sucul de lamaie, chimionul, usturoiul,un praf de sare si doua-trei linguri de lichid de la nautul din conserva (sau poti adauga apa).


    Mixeaza pana cand obtii o pasta fina si cremoasa. Gusta mereu si adauga ingrediente dupa gustul tau pana cand obti o pasta care sa iti placa. Dupa ce este gata, pune humusul intr-un bol si stropeste-l cu ulei de masline, presara paprika si decoreaza-l cum doresti. 

    Serveste-l cu lipii, paine prajita sau de secara.

Alte retete culinare