You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Piept de pui gril cu sos de ciuperci si smantana

Piept de pui gril cu sos de ciuperci si smantana
10 min
Timp de gatire
30 min
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    250 gr piept de pui
    200 gr smantana
    500 gr ciuperci
    4-5 catei usturoi
    100 gr unt
    sare, piper dupa gust
    patrunjel verde
    optional masline
    Mod de preparare:

    Felii de piept de pui condimentate si gatite in tigaia gril impresurat de aroma unui escalop pregatit din ciuperci si sosul catifelat de smantana este o delicatesa pe care trebuie sa o incercati.

     

    Mod de preparare Piept de pui gril cu sos de ciuperci si smantana

     

    Pentru inceput incingeti tigaia grill si gatiti fasiile de pui pe care le-ati feliat si batut inainte si le-ati condimentat cu sare si piper.

    Feliile de piept de pui le intoarcem pe ambele parti pana cand se gatesc bine.


    Separat punem untul la topit intr-o tigaie, la temperatura redusa si calim pret de cateva minute usturoiul curatat.


    Adaugam ciupercile bine spalate si feliate si lasam sa se gateasca singure in sucul propriu pana cand s-au preparat termic.

    Cu focul redus, adaugam smantana, incorporam si adaugam fasiile de piept de pui pe care le-am gatit in tigaia gril. Condimentam cu sare si piper si adaugam frunze de patrunjel verde.

     

    Optional, am pus si cateva masline.


    Se serveste ca atare sau langa alte garnituri preferate, in cazul de fata, orez gatit in oala speciala de gatit orez.

    Pofta buna!

Alte retete culinare