You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Prajitura Fanta cu branza mascarpone sau ricotta

Prajitura Fanta cu branza mascarpone sau ricotta
Timp de gatire
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    Blat tort Fanta
    6 oua
    120 g zahar
    80 g faina
    20 g cacao
    50 ml ulei
    1 praf de copt
    un praf de sare
    vanilie

    Crema
    250 g unt
    150 g zahar
    400 g crema de branza (Mascarpone, Ricotta, Philadelphia)
    vanilie

    Glazura
    100-140 g zahar (in functie de cat de dulce e sucul)
    60 g amidon
    800 ml suc de portocale (pot fi chiar si portocale proaspat stoarse)
    Mod de preparare:

    Tort Fanta

     Prepararea blatului. Se mixeaza ouale cu zaharul, sarea si vanilia pana cand obtineti o compozitie cremoasa (in jur de 10 minute). 

    Trptat, adaugati uleiul, Incorporati folosind o spatula, cu miscari delicate de sus in jos.

    Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt, cerneti-le si adaugati-le putin cate putin in crema cremoasa. 

    Tapetati tava de copt cu hartie, turnati aluatul si coaceti blatul, timp de 35-40 de minute la 180°C, apoi lasati-l la racit in tava.

    Prepararea cremei pentru tortul Fanta.

    Untul, tinut la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si vanilia pana cand veti obtine o compozitie cremoasa, apoi incorporati crema de branza.

    Glazura.

    Zaharul si amidonul se pun intr-o craticioara, turnati sucul de portocale si amestecati continuu. Asezati vasul la foc mic si lasati  la fiert. Dupa cateva clocote opriti focul, lasati glazura la racit si puneti direct pe glazura o folie alimentara.

    Asamblare tort Fanta

    Peste blatul de cacao , intindeti crema de branza, nivelati si turnati glazura calduta.

    Tortul trebuie sa stea la rece ,in frigider cateva ore sau cel mai indicat ar fi peste noapte.

     

     

Alte retete culinare