You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Reteta aluat de pizza de la o pizzerie din Italia

Reteta aluat de pizza de la o pizzerie din Italia
4 h
Timp de gatire
25 min
Timp de pregatire
4
Portii
    Ingrediente:
    -500 ml apa
    -11 g drojdie proaspăta
    -1 kg făina
    -15 g sare
    -100 ml ulei extravirgin
    Mod de preparare:

    Incerca aceasta reteta pentru pizza acasa , reteta este de la o pizzerie din Italia , incercati sa respectati toti pasii pentru ca pizza sa iasa super buna.

    -400 ml apă călduță se toarnă într-un vas (iar cealaltă parte se pune într-un bol și se amestecă cu sarea).

    -drojdia  se amesteca foarte bine cu apa (in vasul cu 400 ml apă) și se adaugă jumătate din faină, cernută, se amestecă bine.

    -se lasă 5 min pentru ca drojdia să-și facă efectul

    -se adaugă și cealaltă jumătate de făină

    -boluțul cu sare și uleiul se adauga la aluat

    -se frământă 10 minute, până când devine un aluat nelipicios

    -aluatul se așează pe un blat de lemn, se unge cu ulei, se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la crescut 1 oră.

    -aluatul se taie în bucăți care se cântăresc, 220g, se formează bile din buncățile de aluat, care se așează pe o tavă tapetată cu făină

    -deasupra bilelor se presară făină, se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut timp de 2 ore

    -se ia câte o bilă de aluat, se întinde rotund, iar în bordură se pune felii de cașcaval și se rulează în interior + sos de roșii, mozarela, mezeluri etc.

    -în cuptorul încins, 5-8 min.

Alte retete culinare