You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Rulada-tort cu cappuccino si portocale

Rulada-tort cu cappuccino si portocale
20 min
Timp de gatire
30 min
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    6 oua
    6 linguri de zahar
    doua plicuri de zahar vanilat
    6 linguri de faina
    o jumatate plic praf de copt patru linguri suc de portocale

    Crema:
    un pachet de unt
    o jumatate cutie de nutela (SAU 200 gr zahar praf si doua-trei linguri cacao).
    2 plicuri capuccino de ciocolata
    o lingura de sirop de portocale (toping)
    patru patratele de ciocolata amaruie topita
    Mod de preparare:

    Rulada-tort, cu crema de cacao si cappuccino, glazura de ciocolata si sirop de portocale este un deliciu aromat si foarte gustos. Aceasta reteta este usor de preparat si va veti bucura de un gust foarte aromat dat de combinatia dintre portocala si ciocolata.


    1. Blatul de rulada-tort cu cappuccino si portocale

    Se bat 6 albusuri bine de tot, apoi cele 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si doua plicuri de zahar vanilat, se adauga 6 linguri de faina f, fina, o jumatate praf de copt, patru linguri suc de portocale dulci care trebuie sa fie foarte rece, se amesteca usor toate si apoi se mai mixeaza împreuna o vreme.


    Se coace la foc mare într-o tava tapetata cu hârtie de copt acest amestec de pandispan. Rulada e gata cam dupa 20 de minute, se probeaza cu o scobitoare, se scoate cu hârtia pe ea si se ruleaza într-un servet de pânza extrem de curat!!! Se lasa la racit.

    2. Crema pentru Rulada-tort cu cappuccino si portocale

    Un pachet de unt, o jumatate cutie de nutela (SAU 200 gr zahar praf si doua-trei linguri cacao). Doua plicuri capuccino de ciocolata, o lingura de sirop de portocale (toping), patru patratele de ciocolata amaruie topita. Se pun în mixer si se amesteca pâna crema e usor de întins. Când se raceste blatul, se întinde crema, se ruleaza la loc si se glazureaza cu ciocolata topita (eu pun amaruie). Se decoreaza cu alune, nuci, portocale, cât mai haios, mie nu-mi plac decorurile prea sofisticate! Pofta buna! 

Alte retete culinare