You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Sarmale ca la mama acasa in vas de lut

Sarmale ca la mama acasa in vas de lut
3 h
Timp de gatire
30 min
Timp de pregatire
10
Portii
    Ingrediente:
    500 gr carne de porc
    50 g orez
    boia de ardei dulce (sau amestec de condimente pentru sarmale)
    bucati de costita afumata sau ciolan dezosat
    bulion de rosii
    2 cepe mici
    apa calduta
    1 crenguta de cimbru
    1 crenguta de marar
    2 foi de dafin
    sare
    piper
    Mod de preparare:

    Sarmale ca la mama acasa in vas de lut

    Pentru inceput pregatim vasul de lut. Il tinem in apa rece minim 40-50 minute.

    Ceapa se da pe razatoarea mica si se stoarce bine.

    Adaugam in vasul cu carne tocata: ceapa, sare, piper si boia de ardei dulce (sau amestec de condimente pentru sarmale). Punem compozitia in frigider.


    Scoatem cotorul din varza, taiem cotorul si taiem bucatele de varza de dimensiuni cat de cat egale.


    Impaturim sarmalele: punem cate o lingura de carne si impaturim sarmalele.


    Vor iesi aproximativ 58 de sarmale mici.
    Tocam fideluta varza care a ramas.

    Ungem vasul de lut cu untura (varza murata, ca sa devina frageda, are nevoie de un aport de grasime) asezam varza tocata, crengute de marar si cimbru, coastele afumate si asezam sarmalele.

    Printre sarmale mai punem coastele afumate si turnam suc de rosii.


    Deasupra acoperim cu varza tocata, umplem vasul cu apa calda si punem la fiert cel putin 2 ore 30min.

    Se servesc calde, cu paine si smantana. Pofta buna la sarmale!

Alte retete culinare