Aluatul pentru cele mai gustoase savarine se prepara foarte usor. Zaharul trebuie dizolvat in laptele caldut. Ouale se bat cu foarte putina sare, adaugam ouale batute in vasul cu zaharul dizolvat si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam bine si vom obtine un aluat de consistenta groasa.
Ungem formele de savarine cu unt topit apoi le umplem trei sferturi cu cate o bila de aluat.
Le lasam la dospit 30 minute. Le dam la cuptor pana se rumenesc usor si trec de testul scobitoarei (introducem o scobitoare in aluat si daca ramane curata inseamna ca aluatul s-a copt). Scoatem din forme si le lasam sa se raceasca pe un gratar.
siropul pentru savarine: Amestecam zaharul cu apa si il punem la fiert, dupa cateva clocote o dam deoparte si adaugam romul. Lasam sa se raceasca. Intoarcem savarinele cu fundul in sus si taiem cate un capacel, dar nu de tot. Insiropam bine savarinele una cate una. Le punem la scurs pe un gratar. Batem frisca cu intaritorul pana devine ferma. Umplem savarinele cu frisca.
Pentru topping decorati cu frisca si jeleu de visine.
Frisca am colorat-o cu sucul de la fructe de padure fierte cu zahar.