You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Tort Fanta

Tort Fanta
Timp de gatire
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    Blat tort Fanta
    6 oua
    120 g zahar
    80 g faina
    20 g cacao
    50 ml ulei
    1 praf de copt
    un praf de sare
    vanilie

    Crema
    250 g unt
    150 g zahar
    400 g crema de branza (Mascarpone, Ricotta, Philadelphia)
    vanilie

    Glazura
    100-140 g zahar (in functie de cat de dulce e sucul)
    60 g amidon
    800 ml suc de portocale (pot fi chiar si portocale proaspat stoarse)
    Mod de preparare:

    Tort Fanta

     Prepararea blatului. Se mixeaza ouale cu zaharul, sarea si vanilia pana cand obtineti o compozitie cremoasa (in jur de 10 minute). 

    Trptat, adaugati uleiul, Incorporati folosind o spatula, cu miscari delicate de sus in jos.

    Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt, cerneti-le si adaugati-le putin cate putin in crema cremoasa. 

    Taiati hartia de copt dupa diamentru formei de tort, peretii formei ii veti unge cu unt. Coaceti blatul, timp de 35-40 de minute la 180°C, apoi lasati-l la racit in tava.

    Prepararea cremei pentru tortul Fanta.

    Untul, tinut la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si vanilia pana cand veti obtine o compozitie cremoasa, apoi incorporati crema de branza.

    Glazura.

    Zaharul si amidonul se pun intr-o craticioara, turnati sucul de portocale si amestecati continuu. Asezati vasul la foc mic si lasati  la fiert.


    Dupa cateva clocote opriti focul, lasati glazura la racit si puneti direct pe glazura o folie alimentara.

    Asamblare tort Fanta

    Peste blatul de cacao, intindeti crema de branza, nivelati si turnati glazura calduta.

    Tortul trebuie sa stea la rece ,in frigider cateva ore sau cel mai indicat ar fi peste noapte.

Alte retete culinare