You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Tort cu lichior de oua

Tort cu lichior de oua
40 min
Timp de gatire
50 min
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    Blat din: 2 oua
    75 gr zahar
    50 gr faina
    o lingurita praf de copt
    2 linguri apa rece.
    2 linguri cacao

    Crema: 
    3 oua
    100 gr unt cu 82 % grasime
    100 gr zahar pudra
    250 ml lichior de oua
    15 gr gelatina granule
    400 ml frisca lichida
    Mod de preparare:

    Un Tort cu lichior de oua, Eierlikör Torte, este un tort fabulos cu o prezenta aniversara care nu ar trebui sa lipseasca.

    Mod de preparare Tort cu lichior de oua

    Ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul pana este spumos
    Se adauga cele doua linguri de apa una cate una
    Faina se amesteca cu praful de copt si cu 2 linguri de cacao
    Se amesteca in ouale mixate bine cu zaharul si se coace la 140 grade timp de 15 Minute
    Blatul se lasa la racit dupa care pregatim crema

    Crema pentru Tort cu lichior de oua

    Prima data puneam la hidratat gelatina intr-o cana cam trei sfert sa fie cu apa ( o cana normala de vreo 250 ml )
    Mixam bine frisca si o pastram in frigider
    Separam albusul de galbenus de la cele 3 oua
    Mixam bine albusul
    Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pudra si cu untul dupa care amestecam si frisca si albusul batute spuma separat
    Adaugam si lichioru de oua si la urma gelatina,dar inainte gelatina sa fie lichida.
    Eu pun cana cu gelatina intr-o cratta cu apa fierbine pe foc si astept pana este lichida
    Amestecam bine cu o spatula
    Acum peste blatul racit punem o forma detasabila si turnam crema
    Bagam la frigider si lasam asa peste noapte sau cateva ore bune ca sa se intareasca
    Eu am pregatit tortul pe la ora 16 :00 si la ora 23 :00 l-am decorat.Crema era deja intarita si am putul sa-l decorez
    Tortul se decoreaza cum doriti.
    Daca doriti un tort mai inalt puteti sa mai faceti un blat si inca o daca crema,sau dublati ingredientele la crema si blatul va fi mai inalt.

Alte retete culinare