You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Vinete cu cuscus si stafide

Vinete cu cuscus si stafide
30 min
Timp de gatire
30 min
Timp de pregatire
4
Portii
    Ingrediente:
    2 vinete mari, curatate si taiate in doua pe lungime
    60 g cuscus
    150 ml bulion de legume fierbinte sau apa fierbinte
    115 g naut fiert, clatit si scurs
    175 g rosii cherry taiate in jumatati
    150 g iaurt grecesc
    125 g branza feta, scursa si farmitata
    60 g stafide
    2 linguri maioneza
    3 linguri busuioc proaspat tocat
    2 linguri seminte de pin
    1/2 lingurita rasa de sare
    Piper negnu proaspat macinat
    2 linguri ulei de masline
    1 lingura otet din vin rosu
    Fnunze de salata si jumatati de rosii, pentnu ornat
    Mod de preparare:

    In aceasta mancare usoara de vara, sernintele de pin si stafidele se combina cu iaurtul grecesc si dau cuscusului o dulceata delicata. 

    Pasul 1: Se incalzeste in prealabil cuptorul 200°C . Se inteapa vinetele peste tot cu o furculita, apoi se asaza cu partea taiata in jos pe o tava de copt. Se coc in cuptor 25 de minute sau pana se moaie. 

    Pasul 2:  Intre timp se pune cuscusul intr-un castron mare si se moaie in bulion sau in apa 15 minute sau pana cand este absorbit tot lichidul.

    Pasul 3: Se adauga nautul, rosiile, iaurtul, branza feta, stafidele, maioneza, busuiocul, semintele de pin, jumatate din sare si putin pier.


    Se amesteca usor eu cuscusul.

    Pasul 4: Se amesteca uleiul de masline, otetul, restul de sare si putin piper pentru a obtine o vinegreta. Se scobeste miezul vinetelor, lasand marginea intacta. Miezul se toaca si se amesteca eu vinegreta. 

    Pasul 5 : Se amesteca miezul de la vinete si sosul in amestecul de cuscus, apoi se umplu cochiliile de vinete. Vinetele umplute se pun pe o tava sau pe o farfurie, se acopera si se tin la frigider cel putin 30 de minute. Se orneaza cu frunze de salata si jumatati de rosii si se servese. 

    o portie de vinete eu cuscus si stafide contine: 
    Calorii 523 Proteine 13 g 
    Total grasirni 40 g (grasirni saturate 109) 
    Carbohidrati 29 g (zahar adaugat 0) 
    Fibre 5,3 g Sodiu 754 mg 

Alte retete culinare