You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Blat de tort cu lichior de oua

Blat de tort cu lichior de oua
10 min
Timp de gatire
1 h
Timp de pregatire
10
Portii
    Ingrediente:
    6 oua 
    2 plicuri de zahăr vanilat 
    250 gr. glazura de zahar 
    125 ml. ulei vegetal 
    250 ml. lichior de oua facut in casa (Reteta de Lichior de ou facut in casa.)
    250 gr. faina 
    1 pachet de praf de copt 
    Mod de preparare:


    Blat de tort cu lichior de oua

    Uimitor de delicios!  Suculent, bine rezistent pe straturi separate. O incantare pentru adulti, la orice aniversare sau sarbatoare.

    Se mixeaza intr-un mixer, ouăle, zahărul de vanilie și zahărul pudră până devine alb pufos.
    fotografie

    În continuare, se adaugă uleiul vegetal, se amestecă, apoi lichiorul, se amestecă bine. 

    Reteta de Lichior de ou facut in casa.

    Urmeaza făina și praful de copt. Se amestecă bine, aluatul se pune intr-o forma (formă de 18 cm.), căptușita cu hârtie de copt

     Se coace în cuptorul preîncălzit la 165 ° C timp de 70-80 de minute.

    Blatul se verifica cu o scobitoare daca s-a copt suficient.

    Din moment ce aluatul este lichid, este nevoie de mai mult timp pentru coacere.


    Pentru a obtine un tort uniform, fara crapaturi  și uscat pe părțile laterale.
    Se va obtine un blat de aproximativ 9 cm. 

    Blat de tort cu lichior de oua

    Blat de tort cu lichior de oua

    Daca nu aveti o forma de 18 cm puteti face una cu ajutorul foliei de aluminiu. 
    Pentru a face acest lucru, să ia o bucată de folie de aluminiu si o bucată de prosop de hârtie.

    Pliaza prosopul de hartie de 2 ori, umeziți-l ușor cu apa si indoiti folia de 2 ori. Pentru a iti face o idee urmeaza instructiunile din imagine. Blat de tort cu lichior de oua

    Șervețelul umed ajuta marginile de tort sa se faca rapid, uniform. Este important în această metodă sa se foloseasca doar la temperaturi care nu depășesc 165° C.

    Blatul se taie in felii si se umple cu crema preferata de tort.

Alte retete culinare