You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Bors dobrogean cu peşte crap

Bors dobrogean cu peşte crap
Timp de gatire
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    un peşte de 1 kg (crap sau ce doriţi)
    1 morcov
    2 rădăcini pătrunjel
    2 cepe mici
    100 g ţelină
    2 ardei graşi roşii
    4 roşii mari
    2 linguriţe orez
    1/2 l borş
    3 linguri ulei
    1 legătură leuştean
    sare
    Mod de preparare:

    Bors dobrogean cu peşte crap


    Peştele se curata de solzii, de intestine şi se spală bine cu apa rece. Se taie capul şi se porţionează în bucăţi de marime potrivite. Se curăţă zarzavatul, se dă pe răzătoarea mare împreună cu ceapa şi se călesc în ulei 2-3 minute.
    Se stinge cu 3 litri de apă caldă, se pune orezul spălat şi se lasă să fiarbă bine.


    Roşiile se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea mare şi se adaugă în oala.
    Borşul se fierbe separat, se toarnă în oală şi se pune sare.
    Dacă ciorba dobrogeană de peşte este prea deasă, se mai adaugă apă caldă. Când clocoteşte, se pun bucăţile de peşte împreună cu capul şi se mai fierbe 5 minute. Se ia oala de pe foc şi se pune leuşteanul tocat mărunt.

    Pofta buna!

Alte retete culinare