You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Budinca din miez de cozonac

Budinca din miez de cozonac
Timp de gatire
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    3/4 miez de cozonac (fara margini)
    8 oua
    1 litru lapte
    150 gr zahar
    ciocolata, nuci, migdale (optional)
    Mod de preparare:

    Budinca din miez de cozonac

    Un desert tare gustos preparat din feliile de cozonac ramase de dupa sarbatori.
    Pentru inceput taiati felii de cozonac si decupati marginea.
    Zaharul se topeste ca la crema de zahar ars si turnati-l intr-un vas de yena.
    Se aseaza feliile de cozonac una langa alta. Optional printre feliile de cozonac puteti presara fulgi de ciocolata.
    Separat bateti bine oualele cu laptele si turnati peste cozonac.
    Se pune la copt in cuptorul incins la 180 gr pana cand se rumeneste. Faceti testul scobitorii sa vedeti daca s-a copt suficient.


    Dupa ce s-a gatit, se lasa sa se raceasca si se serveste rece de la frigider.


    Este la fel de bun ca si crema de zahar ars.

Alte retete culinare