You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Carne de porc si paste orientale

Carne de porc si paste orientale
10 min
Timp de gatire
20 min
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
    1 lingurita rasa ghimbir macinat
    3 linguri sos de soia
    2 linguri rase faina de porumb
    450 g muschiulet de porc, curatat de grasirne si taiat fasii lungi, subtiri
    450 ml bulion de pui
    1/2 lingurita sos de ardei iute rosu
    2 linguri ulei de susan
    250 g spaghete sau linguine
    2 linguri ulei de masline
    1 morcov mare, curatat si taiat ca betele de chibrit
    125 g ciuperci mici, sterse si taiate felii
    250 g mangetout, curatata
    Mod de preparare:

    Fasiile slabe de porc legumele proaspete si panglicile subtiri de paste formeaza o cornbinatie ispititoare. In locul pastelor puteti folosi taietei chinezesti sau, daca preferati, puteti inlocui carnea de porc cu pui sau curcan. 

    Pasul 1: Intr-un castron se amesteca usturoiul, ghimbirul, sosul de soia si faina de porumb. Se adauga fasiile de porc se amesteca usor astfel incat carnea sa fie invelita bine.


    Intr-un castron separat se amesteca bulionul de pui, sosul de ardei iute rosu si uleiul de susan. 

    Pasul 2 : Se fierb spaghetele  si se scurg bine. Intre timp se incinge uleiul de masline intr-un wok sau o tigaie mare, se adauga amestecul eu carne de porc si se prajeste rapid 5 minute. Se adauga morcovii si ciupercile si se prajesc 1 minut, apoi se adauga repede amestecul de  bulion si se pun la fiert. Se fierb 1 minut, amestecand continuu.

    Pasul 3: Se adauga mangetout si se fierb 2-3 minute sau pana se moaie. Se pun pastele pe un platou incalzit, se toarna carnea de porc si legumele in centru si se servese imediat.

    O portie de Carne de porc si paste orientale  contine: 
    Calorii 404 Proteine 28 g 
    Total grasimi 10 g (grasirni saturate 2,6 g) 
    Carbohidrati 53 g (zahar adaugat 0) 
    Fibre 6,3 g Sodiu 818 mg 

Alte retete culinare