You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Chec gulguf

Chec gulguf
Timp de gatire
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    5 oua
    200 gr faina
    200 gr zahar
    100 ml ulei de floarea soarelui
    2 plicuri zahar vaniilat
    1 plic praf de copt
    50 gr rahat 

    Glazura de ciocolata alba
    Mod de preparare:

    Chec gulguf

    Separati albusurile de galbenusuri si bateti spuma albusurile. Cand albusurile sunt spuma tare se adauga zaharul si zaharul vaniliat, lingura cu lingura, apoi galbenusurile, uleiul si faina.

    Cand acestea toate sunt amestecate bine , ungeti cu ulei/unt forma si o tapetati cu faina

    Puneti cateva bucatele de rahat pe fundul tavii apoi turnati compozitia de chec-guguluf, la final mai adaugati cateva bucatele de rahat si dati forma la cuptor (preincalzit) pentru aproximativ 30 minute la 180 grade (verificati cu o scobitoare si cand aceasta iese curata inseamna ca e copt aluatul)

    Scoateti forma din cuptor cand este gata timpul de coacere si o lasati sa se racoreasca putin apoi cu grija o intoarceti pe un gratar si lasati pseudo-guguluful sa se raceasca bine.
    Cand e rece il puneti pe un platou/ farfurie , il pudrati cu zahar pudra (sau il puteti glazura cu ciocolata ) si apoi il puteti taia felii.

    Pofta buna!

Alte retete culinare