You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Compot de gutui

Compot de gutui
Timp de gatire
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    4-5 bucati de gutui
    zeama de lamaie
    3-4 linguri zahar pentru fiecare litru de lichid
    Mod de preparare:

    Compot de gutui
     

    Gutuile indiferent ca sunt crude, coapte, uscate, fierte, ele îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului.

    Gutuile intareste sistem imunitar, mai ales în sezonul rece! Imbunătăţeste sistemul digestiv şi cel respirator şi, mai mult, combate acneea.
    Pentru a pregati compotul de gutui, trebuie sa speli gutuile bine de puf, apoi se le tai cubuleţe si sa le stropesti cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Pune gutuile la fiert în apă cât să le acopere şi se adaugă zahărul.

    Se lasă să fiarbă timp de 20 de minute, apoi se ia vasul de pe foc.

    Compotul de gutui se poate consuma imediat sau se poate păstra pentru iarnă, punând compotul în borcane ce se fierb pe baie de apă timp de 30 de minute.

Alte retete culinare