You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Farfalle cu vitel si ardei

Farfalle cu vitel si ardei
20 min
Timp de gatire
30 min
Timp de pregatire
4
Portii
    Ingrediente:
    2 linguri rase faina
    2 lingurite rase tarhon proaspat tocat
    1 lingurita rasa maghiran proaspat tocat
    1/4 lingurita rasa de sare
    Piper negru proaspat macinat
    350 g escalop de vitel subtire, taiat fasii
    2 linguri ulei de masline
    2-6 fire de ceapa verde, curatata si taiata felii groase in diagonala
    2 ardei rosii mijlocii, fara serninte, taiati
    patratele
    220 g farfalle
    300 ml bulion de vita
    125 ml vin Marsala sau vin alb see
    2 linguri smantana grasa
    Tarhon proaspat tocat, pentru ornat
    Mod de preparare:

    Fasiile usor prajite de vitel se combina cu ceapa verde, ardeii rosii si tarhonul, obtinandu-se un sos gustos, satios, pentru un strat de paste papion.

    Pasul 1: Se pune faina, 1 lingura de tarhon, maghiranul, jurnatate din sare si putin piper intr-o punga de polietilena. Se adauga fasiile de vitel si se scutura pana cand sunt acoperite uniform. Se scot fasiile, se scutura excesul de faina de pe ele si se lasa deoparte. 

    Pasul 2: Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc ceapa verde si ardeii la foc moderat, pana cand se moaie ardeii.


    Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte. 

    Pasul 3: Se fierb pastele intre timp, se incinge restul de ulei in tigaie, se adauga fasiile de vitel si se rumenese la foc moderat, 5 minute. Se scot pe farfuria cu ardeii si ceapa.

    Pasul 4:  Se toarna in tigaie bulionul si vinul alb, se adauga restul de tarhon si se pun la fiert, amestecand si racaind fundul tigaii pentru a se desprinde sucurile de carne prinse pe fundul tigaii. Se fierb rapid 4-5 minute sau pana cand lichidul scade la jumatate. Se pun inapoi in tigaie ceapa, ardeii si carnea de vitel, se adauga smantana, restul de sare si ptin piper. Se incalzeste usor sosul  2-3 minute, fara sa fiarba. 

    Pasul 5: Se scurg pastele fierte, se pun pe un platou incalzit si se toarna deasupra sosul de carne de vitel si ardei. Se orneaza cu tarhon proaspat si se serveste cu pugliese calda sau alta paine italiencasca. 

    O portie de farfalle cu vitel si ardei contine: 
    Calorii 449 Proteine 26 g 
    Total grasimi 14 g (grasirn: saturate 4,4 g) 
    Carbohidrati 54 g (zahar adaugat 0) 
    Fibre 4,5 g Sodiu 233 mg 

Alte retete culinare