Muschiul fraged inconjurat de cartofi dulci si fructe uscate reprezinta o alternativa excelenta la o masa traditionala englezeasca cu friptura de vita si budinca Yorkshire.
Pasul 1: Se incalzeste in prealabil cuptorul la 190°C (pozitia 5). Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare, rezistenta la foc si se rumcneste carne a de vita pe to ate partile 10 minute. Se scoate carnea pe o farfurie si se lasa deoparte.
Pasul 2: Se scoate grasimea din caserola, in afara de 2 linguri. Se adauga ceapa si se prajeste circa 5 minute la foc rnoderat sau pana se moaie. Se adauga bulionul de vita, racaind bucatelele prinse pe fundul cratitei.
Pasul 3: Se pune carnea inapoi in cratita si se adauga scortisoara, foaia de dafin si coaja de portocala. Se aduce incet la fierbere, se acopera si se coace in centrul cuptorului o ora jumate, intorcand carnea la fiecare jumatate de ora.
Pasul 4: Se adauga cartofii dulci, prunele, caisele si stafidele, sarea si putin piper. Se acopera si se mai coace 45 de minute sau pana se fac carnea, cartofii si fructele. Pasul 5: Se scoate sfoara cu care a fost prinsa carnea si foaia de dafin si se elimina excesul de grasime din sos. Carnea se taie felii si se serveste direct din caserola sau se aranjeaza pe un platou incalzit, inconjurata de cartofii dulci si fructe. Se toarna sosul peste carne si se orneaza cu foi proaspete de dafin.
O portie de Friptura cu fructe contine: Calorii 516 , Proteine 46 g Total grasimi 20 g (grasimi saturate 3,5 g) Carbohidrati 40 g (zahar adaugat 0) Fibre 2,4 g , Sodiu 333 mg