You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Hustii pentru bors. Bors facut in casa

Hustii pentru bors. Bors facut in casa
10 min
Timp de gatire
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
     Hustii pentru bors:
    500 gr tarate de grâu
    doua feluri de pâine neagra , doua bobite de drojdie proaspata (ca de piper)

    pentru bors:
    400 gr tarate
    400 gr malai
    apa rece
    1 kg de huste
    Mod de preparare:

     Hustii pentru bors. Bors facut in casa

    Huștile sunt baza de la care porneste borsul,cum este maiaua pt aluaturi.

    Hustii pentru bors

    500 gr tarate de grâu , doua feluri de pâine neagra , doua bobite de drojdie proaspata (ca de piper),le acoperii cu apa calda și aștepți sa se acreasca apoi umpli borsul.

    Borșul se umple astfel:se pun 400 gr tarate si tot atâta malai, intr-un vas mai mare sau cutie de plastic de 10 l. Adaugi apa rece, nu multa, cat să se înmoaie taratele si mălaiul.Se adaugă apă clocotită 7-8 l.


    Se amesteca. Eu vara pun frunze de leustean si frunze de vișin.Dupa ce se răcorește puțin apa,adaug 1 kg de huste. Amestec de 4-5 ori pe zi în borș.Apoi las să se limpezească si scot borșul.Pastrez huste intr-un borcan de 720 ml dau cutie de un litru de smântână,la rece.Apoi pun iar apa clocotita,amestec des și se mai face o tură de borș.Vasul se învelește bine si se tine la cald.

Alte retete culinare