You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Miel cu vinete gratinate

Miel cu vinete gratinate
40 min
Timp de gatire
40 min
Timp de pregatire
4
Portii
    Ingrediente:
    450 g vinete, curatate si taiate in doua
    pe lungime
    1 lingurita rasa de sare
    450 g cartofi, curatati si taiati in felii egale
    4 linguri apa
    4 linguri bulion de miel sau de vita
    1 lingura ulei de masline
    1 ceapa mijlocie, tocata fin
    2 catei de usturoi zdrobiti
    700 g came slaba de miel tocata
    1/2 lingurita de sovarv uscat
    1/4 lingurita scortisoara macinata
    Piper negru proaspat macinat
    350 ml passata
    Frunze de busuioc prospat si jurnatati de
    rosii cherry, pentru ornat
    Mod de preparare:

    Vinetele si mielul confera acestei placinte acoperite cu cartofi o aroma greceasca, dar puteti folosi, daca doriti, carne tocata de vita in locul celei de miel. 
     

    Pasul 1:Se pun vinetele cu partea taiata in sus pe o farfurie, se presara sare si se lasa 15 minute. intre timp se pun feliile de cartofi intr-un vas pentru microunde putin adanc, se stropese eu apa, apoi se acopera. Se tin la cuptor  6 minte pe maxim sau pana se moaie cartofii.


    Se scurg bine, apoi se paseaza si se amesteca cu supa. 

    Pasul 2 : Se clatesc vinetele, se bat usor cu palma si se inteapa cu o furculita, Se aranjeaza pe o farfurie pentru microunde cu partea taiata in sus, se acopera si se tin 5 minute pe maxim. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie felii subtiri si se pun intr-un vas de placinta pentru mierounde. 

    Pasul 3: Se amesteca uleiul cu ceapa si usturoiul intr-un vas mare pentru microunde, se acopera si se tine la cuptor 5 minute pe maxim, amestecand dupa 3 minute. Se adauga sovarv, scortisoara, niste piper si passata, apoi se acopera si se tine 5 minute pe maxim. 

    Pasul 4: Se toarna amesteeul peste feliile de vinete, apoi se aranjeaza deasupra piureul de cartofi cu lingura. Se acopera si se tine la cuptor 5 minute pe maxim. Se reduce la mediu si se tine inca 3 minute sau pana cand fierbe. Se orneaza eu busuiocul proaspat si rosiile si se serveste cu salata de laptuci crocante si castraveti.

    O portie de Miel cu vinete gratinate contine: 
    Calorii 426 Proteine 39 g 
    Total grasirni 19 g (grasirni saturate 7,8 g) 
    Carbohidrati 26 g (zahar adaugat 0) 
    Fibre 5,4 g Sodiu 435 mg 

Alte retete culinare