You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Nuci umplute. Reteta traditionala cu untura

Nuci umplute. Reteta traditionala cu untura
30 min
Timp de gatire
1 h
Timp de pregatire
20
Portii
    Ingrediente:
    600 gr faina
    250 gr untura
    2 oua
    1 pahar lapte 250ml
    5 linguri zahar
    1 lingurita bicarbonat stins cu otet
    zahar vaniliat

    Forma speciala pentru nuci

    Pentru crema:
    200 g biscuiti
    200 g nuca
    300 ml lapte
    1 esenta de rom
    100 g ciocolata de lapte topita
    70 g zahar pudra
    20 g cacao
    Mod de preparare:

    Nuci umplute. Reteta traditionala cu untura

    Pasul 1: Se amesteca bine untura cu zaharul,  zaharul vaniliat si ouale adaugate pe rand. Se pune o linguriČ›a de bicarbonat si se stinge cu o lingurita de otet.


    Se incorporeaza si faina. Din aluatul obtinut se modeleaza bilute de 5-6 grame care se aseaza intr-o tava spatioasa.

    Pasul 2. Se aprinde flacara de la aragaz iar forma speciala se unge cu f putin ulei (doar la prima utilizare se unge, pe urma va ramane unsa datorita unturii din compozitie).

    Forma de nuci se pune pe flacara si se incalzeste. Dupa ce s-a incalzit, se aseaza bilutele de aluat in fiecare spatiu din forma.

    Se pune forma de nuci pe flacara si la fiecare 1 minut se intoarce de pe o parte pe cealalta pana cand cojile de nuci s-au copt si sunt rumene.

    Crema pentru nuci umplute

    Biscuitii si nuca se macina. (Nuca ar fi bine ca inainte de macinare sa se prajeasca foarte putin in cuptor). Peste nuca si biscuiti se adauga cacao pudra si se amesteca bine,

    Ciocolata se topeste pe baie de abur, dupa ce s-a topit se adauga asa calda peste biscuiti si nuca. Incalzim laptele si-l adaugam, putin cate putin, asa fierbinte. Se adauga si esenta de rom. Se amesteca bine pana cand se obtine o crema.

    Asamblare Nuci umplute. Reteta traditionala cu untura

    Fiecare coaja de nuca se umple cu crema si se lipeste de o alta coaja de nuca umpluta cu crema.

    Marginile cojilor de nuci se curata cu cutitul.

    Nucile formate se pot lasa ca atare sau pudrate cu zahar.

    Se pastreaza in cutii inchise ermetic sau in pungi de hartie.

    Tips: Cea mai buna si gustoasa cicolata de topit este Schogetten. 

    Pentru un plus de aroma, daca nu ati prajit miezul de nuca in cuptor,  intr-o craticioara mica se pune nuca macinata amestecata cu zahar si se lasa cateva minute pana cand se caramelizeaza usor,  se adauga cubuletele de ciocolata si lapte fierbinte. Crema obtinuta se amesteca cu biscuiti macinati si se umple cojile de nuci.

Alte retete culinare