You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Peste Pastrav la cuptor

Peste Pastrav la cuptor
20 min
Timp de gatire
50 min
Timp de pregatire
3
Portii
    Ingrediente:
    3 bucati de Pastrav proaspat eviscerat
    50 gr Usturoi
    150 gr Rosii
    150 ml Vin alb
    2 buc gogosar rosu sau Ardei iute
    1 buc Lamaie
    1 legatura Marar
    50 ml Ulei de masline
    100 g unt 82%
    600 g Cartofi prajiti pt cuptor
    Mod de preparare:

    Peste Pastrav la cuptor

    O reteta speciala de sarbatori cu peste proaspat de pastrav si cartofi la cuptor.

    Pentru inceput se curata cu un cutit solzii de pe pielea pestilor.

    Usturoiul, ardeiul sau gogosarul si mararul se toaca marunt, rosiile se taie felii subtiri si se rade coaja de la o lamaie. in burta pestelui asezam rosiile si ingredientele tocate marunt si punem ulei de masline pe deasupra.

    Punem pestii in cuptorul incins la 200 grade Celsius timp de 40 de minute.

    Dupa 5 minute punem peste fiecare peste cate un cubulet de unt si-i stropim cu vin alb.

    Sos pentru Peste Pastrav la cuptor

    Zeama obtinuta se scurge intr-un vas si se da in fiert la foc mare, astfel obtinem sosul.

    Servim pestele cu sos si cartofii copti la cuptor.

Alte retete culinare