You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Placinta cremoasa cu fasole

Placinta cremoasa cu fasole
30 min
Timp de gatire
50 min
Timp de pregatire
4
Portii
    Ingrediente:
    900 g cartofi, curatati si taiati in sferturi
    1 lingura ulei de masline
    5 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
    2 ardei 1 rosu, 1 verde, fara seminte si tocati
    2 dovlecei mijlocii, curatati si taiati felii
    250 rosii taiate din conserva
    1/4 lingurita rasa de sare
    Piper negru proaspat macinat
    250 g din fiecare, fasole pinto, fasole grasa, fierte, clatite si scurse
    30 g unt sau margarina
    2 linguri lapte
    1 ou, marimea 3, batut
    1/4 lingurita rasa boia
    Patrunjel pentru ornat
    Mod de preparare:

    Un strat de cartofi piure presarati cu boia formeaza garnitura unui amestec de fasole, dovlecei si ardei intr-un sos pe baza de rosii. 

    Pasul 1: Se fierb cartofii pana cand sunt moi, apoi se scurg. Intre timp se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se prajeste rapid jumatate din usturoi, Ia foc moderat, 1 minut. Se adauga ardeii si dovleceii si se prajesc .4 minute, apoi se adauga trei sferturi din rosii.


    Se sareaza pipereaza, apoi se mai tin pe foc 3 minute. 

    Pasul 2: Se inclazeste in prealabil cuptorul la 190 de grade. Cu ajutorul robotului de bucatarie se amesteca nautul cu restul de usturoi , uleiul si rosiile pana se uniformizeaza. Se adauga la amestecul de ardei si dovlecei , se pune fasolea pinto si fasolea grasa. Apoi  totul se toarna intrun vas rezisten la cuptor.

    Pasul 3: Cartofii se fac piure cu untul sau margarina si cu laptele . Se intand cartofii peste umplutura , se decoreaza cu o furculita si se ung cu oul batut si se presara cu boia. Se aseaza in centrul cuptorului si se coace 25 de min sau pana se rumeneste. Se orneaza cu patrunjel si se serveste. 

Alte retete culinare