You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Smoothie de Mango si Cocos

Smoothie de Mango si Cocos
Timp de gatire
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    Ingrediente necesare pentru 2 porții:

    1. Mango : o jumătate de fruct (aproximativ 100-150 grame)
    2. Lapte de cocos : 2 căni (aproximativ 300 ml)
    3. Fulgi de cocos : 75 grame
    4. Extract de vanilie : jumătate de linguriță (aproximativ 2-3 grame)
    5. Banană : o bucată
    Mod de preparare:

    Conţinutul nutriţional al fructului de mango

    100 grame de mango conţine 60 de calorii, 0,82 gram de proteine, 0,38 grame de grăsime, 14,98 de grame de carbohidraţi (din care 13,66 de grame de zahăr) şi 1,6 grame de fibre, 36,4 mg de vitamina C, 54 micrograme de vitamina A şi 43 micrograme de acid folic. 

    Mango mai conţine, vitamina B-6, vitamina K, potassium, calciu şi fier, precum şi antioxidanţi, cum ar fi zeaxantina şi beta-caroten.

     Smoothie de Mango și Cocos

    Mango este un fruct bogat în antioxidanţi esenţiali precum quercitină, astragalin şi acid galic, care împreună cu enzimele protectoare apară organismul împotriva cancerului de colon, de sân, de prostată şi leucemie.Fructul de mango scade colesterolul datorită conţinutului ridicat de fibre, pectină şi vitamina C.

    Nuca de cocos are un conținut bogat în fibre alimentare, ceea ce face din ea un aliment ideal în prevenirea constipației.Totodată, grație aportului de fibre, acest fruct are și proprietatea de a reduce apetitul.

    Smoothie de Mango și Cocos

    1. Spălați și tăiați fructul de mango în jumătate, îndepărtați sâmburele și feliați jumătatea de mango în 3-5 felii.
    Curățati banana și porționați-o în 10-15 bucăți.

    2. Dacă doriți să vă preparați chiar Dumneavoastră laptele de cocos – acesta se poate face din pulpă proaspată sau deshidratată de cocos și o cantitate triplă de apă caldă amestecate în blender și strecurate prin tifon sau o sită fină.

    3.


    Închideți capacul de evacuare, introduceți laptele de cocos în aparat după care adăgați și bucățile de mango și banană.

    3. Efectuați procesul de stoarcere.

    4. Adăugați la final în cana de scurgere vanilia și fulgii de cocos și amestecati manual pănă la omogenizare.

Alte retete culinare