You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Supa de curcan, rosii si arpacas de orz

Supa de curcan, rosii  si arpacas de orz
1 h
Timp de gatire
20 min
Timp de pregatire
4
Portii
    Ingrediente:
    2 linguri ulei de masline
    500 g curcan dezosat, taiat bucati mici
    3 tije de telina de marime medie, curatate si taiate felii groase
    3 cartofi mijlocii, curatati si taiati felii groase
    1 ceapa mijlocie, curatata si tocata
    400 g rosii taiate din conserva
    1 litru bulion de pui
    1 lingura rasa pasta de tomate
    50 g arpacas de orz
    50 g linte verde, curatata si spalata
    1 lingurita rasa maghiran uscat
    1 lingurita rasa cimbru uscat
    1 lingurita rasa de sare
    Piper negru proaspat macinat
    2 linguri patrunjel proaspat tocat
    Mod de preparare:

    Arpacasul de orz si lintea verde imbogatesc textura acestei supe groase, in timp ce fierberea lenta si usoara pastreaza forma si culoarea legumelor. Putin sos tabasco adauga iuteala fara a strica echilibrul delicat al aromelor. Daca preferati, puteti utiliza pui dezosat in locul curcanului. 

    Pasul 1:Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se prajesc bucatile de curcan 5 minute, amestecand. 

    Pasul 2: Se adauga telina, morcovii, ceapa, rosiile, bulionul de pui, pasta de tomate, arpacasul, lintea, maghiranul si cimbrul.


    Se adauga sare si piper. Cand da in clocot, se reduce focul, se acopersa se fierb 50-60 minute sau pana se fac legumele si arpacasul.

    Pasul 3: Se adauga patrunjelul si sosul Tabasco, daca este cazul, apoi se serveste in boluri incalzite, cu baghete crocante de paine calda.
     

Alte retete culinare