You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Supa de legume cu perisoare de curcan

Supa de legume cu perisoare de curcan
30 min
Timp de gatire
40 min
Timp de pregatire
6
Portii
    Ingrediente:
    350 g came tocata de curcan
    30 g parmezan ras
    1 ou batut usor
    30 g miez de paine alba proaspata
    4 linguri patrunjel proaspat tocat
    1/2 lingurita rasa de sare
    Piper negru proaspat macinat
    1 lingura apa
    2 linguri ulei de masline
    2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
    2 dovlecei mijlocii, curatati, taiati pe jurnatate in lungime si taiati felii
    200 g ciuperci mici, spalate si taiate felii
    1/2 lingurita rasa rozmarin uscat
    400 g rosii taiate din conserva
    1 litru bulion de pui
    250 g fasole verde fina, taiata in bucati scurte
    200 g spaghete, rupte in bucati scurte
    250 g fasole alba fiarta, spalata si scursa
    Mod de preparare:

    Utilizarea pastelor in supa este specific italieneasca, iar pastele fac din aceasta supa cu bucati de legume o masa echilibrata. Perisoarele de curcan au continut ridicat de proteine, continut scazut de grasimi si se prepara rapid. Udati-va mainile inainte de a face perisoarele astfel carnea nu se va lipi de maini.

    Pasul 1: Se amesteca curcanul tocat, parmezanul, oul, pesmetul, jumatate din patrunjel, jumatate din sare, putin piper si apa.


    Se fae perisoare de maimea unei nuci si se pun pe o farfurie. Se acopera si se pun la frigider.

    Pasul 2: Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste usturoiul la foc mic 1 minut. Se adauga dovleceii, ciupercile si rozmarinul, apoi se prajesc, amestecand din cand in cand, inca 10 minute sau pana se moaie.

    Pasul 3: Se adauga rosiile, bulionul de pui si restul de sare. Cand dau in clocot, se adauga fasolea verde si spaghetele. Se acopera partial cratita si se fierb incet 8 minute. 

    Pasul 4: Se reduce focul si se adauga perisoarele. Se fierb 5 minute, apoi se adauga fasolea alba si se fierbe inca 3 minute sau pana se patrund boabele. Se adauga piper, se presara patrunjelul ramas si se serveste cu ciabatta sau alta paine italieneasca.

    O portia de supa de legume cu perisoare de curcan contine: 
    Calorii 320 Proteine 25 g 
    Total grasimi 9,7 g (grasirni saturate 2,6 g) 
    Carbohidrati 36 g (zahar adaugat 0) . 
    Fibre 7,1 g Sodiu 660 mg 

Alte retete culinare