You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Supa de pui cu orez

Supa de pui cu orez
40 min
Timp de gatire
20 min
Timp de pregatire
4
Portii
    Ingrediente:
    30 g unt sau margarina
    1 lingura ulei de masline
    500 g piept de pui fara os, fara piele si taiat cubulete
    1 litru de bulion de pui
    2 morcovi mijlocii, curatati si taiati in felii subtiri
    O ceapa mare, curatata tocata marunt
    100 g orez brun cu bobul lung
    2 linguri de patrunjel proaspat tocat
    1/4 lingurita rasa de sare
    Piper negru proaspat macinat
    1 lingura fulgi de migdale usor prajiti si fire de patrunjel proaspat pentru ornat
    Mod de preparare:

    Boabele moi de orez brun gustos, impreuna cu bulionul de pui, dau consistenta acestei simple supe de pui. Fulgii de migdale prajiti forrneaza o garnitura crocanta.

    Pasul 1: Se topeste untul sau margarina cu uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste puiul la foc moderat circa 10 minute.

    Pasul 2: Se toarna deasupra bulionul si se adauga morcovii, ceapa, orezul si patrunjelul tocat. Se pune sare si piper. 

    Pasul 3: Se acopera cratita si se aduce incet la fierbere.


    Cand da in clocot, se reduce focul si se amesteca usor circa 25 minute sau pana se face orezul, Se toarna supa in boluri incalzite, se orneaza cu migdale si patrunjel si se serveste cu chifle calde cu mac sau paine alba cu stafide. 

    NOTA: O portie de supa de pui cu orez contine : Calorii 33,  Proteine 27 g, Total grasimi 15 g (grasirni saturate 6 g) Carbohidrati 22 g (zahar adaugat 0) Fibre 2,1 g   Sodiu 273 mg .

Alte retete culinare