You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Supa de pui succotash

Supa de pui succotash
1 h
Timp de gatire
20 min
Timp de pregatire
4
Portii
    Ingrediente:
    1 lingura ulei de masline
    1 ceapa mare, curatata si tocata
    1,5 kg pui, taiat in 8
    1 litru bulion de pui
    Bouquet gami proaspat sau la pachet
    1 lingurita rasa de sare
    Piper negru proaspat macinat
    500 g fasole boabe fiarta, calita si scursa
    200 g varfuri de porumb dulce congelat
    150 ml smantana degresata
    4 linguri de patruoje] proaspat tocat
    Mod de preparare:

    Pentru nativii americani de lirnba algonkina succotash inseamna o fiertura de porumb boabe sau stiuleti si fasole verde. Aceasta supa crerna cornbina pui, fasole si porumb dulce. 

    Pasul 1:Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se prajeste ceapa la foc mic pana se moaie. Se adauga bucatile de pui, bulionul si buehetul garni, apoi se pun sare si putin piper.


    Cand da in cloeot se face focul mie si se fierbe acoperita 30 - 40 minute, pana se face puiul.

    Pasul 2:  Cu o spumiera se scoate puiul din cratita si se pune pe o farfurie. Se seoate buehetul garni si se elimina toata grasimea de la suprafata supei. Se pune din nou la fiert si se adauga fasolea si porumbul dulce. Se face focul mic, se acopera si se fierbe 10 minute. 

    Pasul 3: intre timp se curata puiul de piele si oase si se taie carnea in bucati mici. 

    Pasul 4: Se pune puiul in supa si se mai tine pe foc 5 minute. Se ia supa de pe foc si se adauga smantana si patrunjel. Supi de pui succotash Se serveste in boluri incalzite, cu felii de paine integrala prajita. 

    O portie de Supa de pui succotash contine: 
    Calorii 510 Proteine 80 g 
    Total grasimi 23g (grasmi saturate 8,7 g) 
    Carbohidrati 20 g (zahar adaugat 0) 
    Fibre 6,8 g Sodiu 685 mg 

     

Alte retete culinare