You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Supa frantuzeasca de pui

Supa frantuzeasca de pui
20 min
Timp de gatire
30 min
Timp de pregatire
4
Portii
    Ingrediente:
    1 lingura ulei de masline
    1 ceapa mare, curatata si taiata mare
    3 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri
    1 ardei rosu mic, curatat de seminte si taiat cubulete
    1 ardei verde mic, curatat de serninte si taiat cubulete
    2 dovlecei mijlocii, curatati, taiati in doua pe lungime si apoi taiati felii
    1 lingurita rasa de maghiran uscat
    300 ml passata
    1 litru bulion de pui
    200 g tagliatelle proaspete
    500 g piept de pui fara os, fara piele si taiat cubulete
    1/4 lingurita rasa de sare
    Piper negnu proaspat macinat
    Mod de preparare:

    In aceasta supa imbietoare, pastele late si dovleceii colorati insotesc puiul - sau curcanul, daca se prefera. Adaugarea de passata  (rosii pasate) este un mod rapid si usor de a imbogati culoarea si aroma supei.

    Pasul 1 :Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste ceapa in el.


    Se adauga usturoiul si se mai prajesc 1 minut.

    Pasul 2 : Se adauga ardeii, se acopera si se prajesc 5 minute, amestecand din cand in cando Se adauga dovleceii, maghiranul, se acopera si se prajesc, amestccand din cand in cand, 7 minute sau pana se moaie dovleceii.

    Pasul 3 : Se toarna passata si bulionul de pui in cratita si se aduce la fierbere. Se adauga tagliatellele si puiul, apoi se face focul mic. Se acopera si se fierb 5-8 minute. Se adauga sare si putin piper si se serveste cu grisine. 

    O portie de Supa frantuzeasca de pui contine: 
    Calorii 338 Proteine 38 g 
    Total grasirni 12 g (grasimi saturate 2,4 g) 
    Carbohidrati 19 g (zahar adaugat 0) 
    Fibre 3,3g 
    Sodiu 236 mg 

Alte retete culinare