You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Tarta cu spanac si branza telemea de vaca

Tarta cu spanac si branza telemea de vaca
10 min
Timp de gatire
30 min
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    pentru tarta:
    130 g unt
    230 g faina
    o lingura de apa
    sare dupa gust

    pentru umplutura de spanac:
    500 g spanac
    200 g branza telemea de vaca
    200 g smantana
    3 oua
    sare şi piper
    cubulete de branza topita -optional
    Mod de preparare:

    Tarta cu spanac si branza telemea de vaca

    Reţeta este extrem de simplă, aluatul sarat se prepara doar din unt, faina si sare.

     Spanacul se spală şi se fierbe în apă sărată. După ce s-a fiert se strecoară şi toacă mărunt.

    Se da pe razatoarea mare, branza telemea. 

    Amestecam branza telemea cu spanacul, adaugam ouale si smantana, condimentam dupa gust cu sare si piper.

    Aluatul de tarta se prepara, fărâmiţând untul (care a fost tăiat în bucăţele si lasat la temperatura camerei) cu făina, folosind degetele, adaugati lingura de apă si o jumatate de lingurita de sare, rezultă un aluat care se da 20 min la rece, in frigider.

     Aluatul rece se  întinde şi se aşează în tava de tartă. Tava cu aluatul se ţine 10 minute la cuptor, la 180 de grade C.

    Umplutura de spanac se toarnă în tava cu tarta şi se dă la cuptor pentru 20-25 min, la 180 grade C.


    Opţional, daca doriti puteti pune deasupra bucăţele de brânză topita.

    Tarta cu spanac si branza telemea de vaca se serveste calda.

    Pofta buna!

Alte retete culinare