You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Turta dulce

Turta dulce
10 min
Timp de gatire
30 min
Timp de pregatire
10
Portii
    Ingrediente:
    175 g zahar
    175 g miere
    2 oua
    35 g unt topit
    O jumatate de lingurita de scortisoara si cuisoare
    500 g faina
    7 g bicarbonat de amoniac

    Glazura:
    glazura de zahar
    Mod de preparare:

    In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra, mierea, cele 2 oua si 35 gr de unt topit, plus scortisoara si cuisoarele. Se amesteca bine cu mixerul. Bicarbonatul de amoniu se dizolva in rom si se adauga in vasul cu aluat.

    Se adauga si faina cernuta.


    Se amesteca cu paletele de aluat pana cand se incorporeaza.

    Aluatul obtinut se tine minim 3 ore la frigider, sau peste noapte.

    Se iau bucati din aluat si se intinde o foaie pe masa infainata.

    Se decupeaza forme care se aseaza in tava pe o foaie de copt.

    Se coc in cuptorul incins la 180°C, timp de 10-12 min.

    Dupa ce tavile cu turta dulce s-au copt se pregateste glazura.

    Vezi Reteta pas cu pas pentru: Glazura pentru turta dulce

Alte retete culinare