You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Turta dulce pufoasa cu miere

Turta dulce pufoasa cu miere
30 min
Timp de gatire
50 min
Timp de pregatire
1
Portii
    Ingrediente:
    175 g zahar pudra
    175 g miere
    2 oua mari
    35 g unt topit
    scortisoara, nucsoara, anason, cuisoare (o jumatate de lingurita din toate amestecate)
    500 g faina
    7g bicarbonat de amoniac

    Pentru glazura: 50 g de zahar pudra
    Mod de preparare:

    Turta dulce pufoasa cu miere

    Se mixeaza cu mixerul cele 175g de zahar pudra cu 175 g miere, 2 oua, 35 gr unt topit si jumatate de lingurita din toate mirodeniile amestecate (scortisoara, nucsoara, anason, cuisoare macinate).

    Bicarbonatul de amoniu se dizolva in rom si se adauga in vasul cu aluat, impreuna cu 500g de faina cernuta.

    Se amesteca bine pana cand se incorporeaza.

    Aluatul se lasa in vasul robotului pana de dimineata cand se mai framanta inca o data, sau se tine minim 3 ore la rece in frigider.

    Cuptorul se aprinde la 180°C.

    Se iau bucati din aluat si se intinde o foaie subtire pe masa infainata.

    Se decupeaza forme care se aseaza in tava pe o foaie de copt.

    Turta dulce pufoasa cu miere

    Turta dulce pufoasa cu miere

    Tips: Pentru a obtine forme unice, taiati o doza de aluminiu de la suc si formati diferite forme indoind fasia de aluminiu decupata.

    Forma de printesa facuta cu ajutorul unei fasii decupate dintr-o doza de suc:

    Turta dulce pufoasa cu miere

    Se coc 10-12 min la 180°C.

    Turta dulce pufoasa cu miere

    Turta dulce pufoasa cu miere

    Dupa ce tavile cu turta dulce s-au copt se pregateste glazura.

    Glazura pentru turta dulce:

    Intr-un vas mic se pun 50 gr de zahar pudra impreuna cu putina scortisoara si o lingura de lapte si se tin pe foc timp de 1minut amestecand incontinuu.

    Turta dulce se pensuleaza cu glazura obtinuta.

    Turta dulce pufoasa cu miere

    Turta dulce pufoasa cu miere

Alte retete culinare